środa, 4 czerwca 2014

Smoothie szpinakowo imbirowe.



Zmiksowany świeży szpinak, banan i truskawki z dodatkiem wody mineralnej i imbiru. Pomysł na taki koktajl podpatrzyłam w jednym z Krakowskich barów typu slow food. Na oko rozpoznałam składniki i postanowiłam zrobić takie cudo sama w domu. Napój wyszedł po prostu fantastyczny: owoce dodają słodyczy a imbir jest niezwykle orzeźwiający. Nie muszę chyba dodawać jak wiele składników odżywczych takie napój posiada:) Sezon na świeże warzywa można wykorzystać na wiele sposobów, na przykład w postaci płynnej:)



Przygotowanie: 10 minut.
Gotowe do podania: od razu.

Ilość porcji z przepisu: 2 szklanki.

  • 4 garście świeżego szpinaku
  • 2 banany
  • pół łyżeczki startego imbiru
  • 100 g truskawek
  • szklanka wody mineralnej

Wykonanie:

Szpinak i truskawki umyć, usunąć szypułki oraz łodygi. Szpinak wrzucić do blendera i dolać wody, zmiksować. Potem dodać truskawki, banany oraz imbir i znowu zmiksować, do połączenia się wszystkich składników. Opcjonalnie można dosłodzić np. łyżeczką miodu.

Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!



Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)



_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Spinach smoothie.
Healthy and delicious smoothie with spinach, ginger and strawberries.

Preparation:  10 minutes.

Servings: 2.
  • 1 bunch of fresh spinach, washed, stems removed.
  • 2 bananas
  • 1/2 tsp grated fresh ginger
  • 100 g strawberries, hulled
  • 1 cup water

Directions:

Blend spinach and water. When it's well combined add ginger, bananas and strawberries, blend. Serve right after preparing.


Like us on facebook!

Bon apetit!!


Thanks for all the comments, every word means a lot for us:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...