czwartek, 7 sierpnia 2014

Tartinki z owocami.

 

Mini kanapki na chrupiącej bagietce z ricottą, miodem, świeżymi owocami i listkiem mięty. Dawno temu na blogu pojawiły się już tartinki, tyle, że na słono. W te wakacje wpadłam na pomysł aby przyrządzić je na słodko, z owocami. Tartinki są idealne na domówki czy przyjęcia: wszystkim smakują i do tego wspaniale wyglądają. Dzisiejsza propozycja bardziej nadaję się na popołudniową herbatkę lub przystawka przed obiadem, niż zagryzka do alkoholu z oczywistych względów:) Owoce można dowolnie wymieniać a bagietkę przed podaniem podgrzać w piekarniku żeby była bardziej chrupiąca.





Przygotowanie: 20 minut.

Ilość porcji z przepisu: około 30 mini kanapek.

  • 2 bagietki
  • 200 g serka ricotta
  • kilka łyżek płynnego miodu
  • cynamon
  • liście świeżej mięty
  • maliny, borówki, poziomki, truskawki

Wykonanie:

Bagietki pokroić na około centymetrowej grubości kromeczki. Można podgrzać chwilę w piekarniku przed dekorowaniem, aby były bardziej chrupkie. Następnie posmarować serkiem, polać miodem i udekorować owocami i miętą.






Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!

_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________

 

Ricotta, honey and berry tartines.


Preparation: 20 minutes.

Serves: about 30 tartines.

  • 2 baguettes
  • 200 g ricotta cheese
  • a few spoons of liquid honey
  • cinnamon
  • fresh mint leaves
  • raspberries, blueberries, strawberries, wild strawberries
Directions:


Slice the baguettes (about 1 cm slice). You can place them in the oven for about 5 minutes: they will be more crunchy. Then spread ricotta and honey on them. Decorate with berries, cinnamon and mint. Serve right after preparing.

Like us on facebook!

Bon apetit!!


Thanks for all the comments, every word means a lot for us:)

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...