sobota, 26 kwietnia 2014

Łaciate brownie.


Brownie o smaku czekolady i kawy połączone z delikatną masa serową. Propozycja idealna dla wielbicieli serników, brownie i czekolady: tyle dobrego w jednym:)



Przygotowanie: 20 minut.
Pieczenie: 60 minut.
Gotowe do podania: około 2 godziny.

Ilość porcji z przepisu: 30 kawałków.


Brownie:
  • 250 g masła
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 1 1/4 szklanki kakao
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 300 g gorzkiej czekolady

Sernik:

  • 500 g sera trzykrotnie zmielonego
  • 4 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1/4 szklanki śmietany 30%
  • 2 jajka


Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę 26x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

Brownie:

Masło, cukier, kawę oraz czekoladę umieścić w dużym garnku. Garnek położyć na misce z wrzątkiem i mieszać dopóki całość się nie rozpuści i utworzy gładką masę. Pozostawić do ostygnięcia. W drugiej misce wymieszać resztę suchych składników. Dodać jajka oraz masę czekoladową i zmiksować na gładką masę.

Sernik:

Zmielony ser zmiksować z mąką oraz cukrem. Potem dodać śmietanę i kawę. Na koniec dodawać po jednym jajku cały czas miksując.

Na blachę wyłożoną papierem wylać 2/3 całej masy na brownie. Na brownie wylać masę serową. Na górę wykładać po łyżce masy brownie w odstępach. Na pomocą łyżki rozprowadzić nieco masę brownie tak aby powstały wzorki. Całość piec 50-55 minut.

Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!
 










Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)


_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Mocha cheesecake brownie.


Preparation: 20 minutes.
Baking: 60 minutes.
All ready: about 2 hours.
Serves: 30 pieces..


Brownie:
  • 250 g butter
  • 1 1/2 cup sugar
  • 1 1/4 cup dark baking coca
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp baking powder
  • 3 tbsp instant coffee
  • 4 eggs
  • 1 cup flour
  • 300 g dark chocolate

Cheesecake:

  • 500 g cream cheese
  • 4 tbsp sugar
  • 1/2 cup flour
  • 2 tbsp instant coffee
  • 1/4 cup double cream
  • 2 eggs


Directions:


Preheat the oven to 180C. Line 26x26 cm baking pan with a parchment paper.

Brownie:

Place butter, sugar, instant coffee and chocolate in a bowl. Pour some boiling water into the second one and place bowl with ingredients on it. Stir until is melted and well combined. Set aside to chill. Mix remaining ingredients, add chocolate mixture and blend until well combined.

Cheesecake:

Mix cream cheese with all ingredients.

Pour 2/3 of brownie mixture on the parchment paper, then pour cheesecake mixture on it. Spoon remaining brownie mixture on the top and swirl using a toothpick. Bake for 50-55 minutes.



Like us on facebook!

Bon apetit!!



Thanks for all the comments, every word means a lot for us:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...