poniedziałek, 16 lutego 2015

Mleko migdałowe.


Banalnie prosty przepis na mleko migdałowe: idealne do płatków i deserów.


Przygotowanie: 70 minut.

Ilość porcji z przepisu: około 800 ml.

  • 250 g migdałów
  • 2 łyżki cukru (można pominąć)
  • 700 ml wrzątku

Wykonanie:

Migdały w skorupkach zalać wrzątkiem i pozostawić na godzinę. Następnie całość zblendować (dodać cukier jeżeli chcemy użyć) i odcedzić, aby pozbyć się miazgi migdałowej. Mleko przetrzymywać w lodówce, do 5 dni.

Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!





Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)




Almond milk.


Preparation: 70 minutes.

Servings: about 800ml.

  • 250 g almonds
  • 2 łyżki sugar
  • 700 ml boiling water

Directions:

Place the almonds on a medium bowl and pour into the boiling water. Leave for 60 minutes. Then using food processor, process the mixture. Lastly drain the milk to remove remaining almond pieces. Store in the fridge, maximum 5 days.


Like us on facebook!

Bon apetit!!


Thanks for all the comments, every word means a lot for us:)

2 komentarze:

  1. Pięknie podane!
    Jestem jego fanką i też robię, ponieważ nie trawię laktozy.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. robiłam ;) dla mnie fenomenalne.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...