Banalnie
prosty przepis na mleko migdałowe: idealne do płatków i deserów.
Przygotowanie:
70 minut.
Ilość
porcji z przepisu: około 800 ml.
- 250 g migdałów
- 2 łyżki cukru (można pominąć)
- 700 ml wrzątku
Wykonanie:
Migdały
w skorupkach zalać wrzątkiem i pozostawić na godzinę. Następnie
całość zblendować (dodać cukier jeżeli chcemy użyć) i
odcedzić, aby pozbyć się miazgi migdałowej. Mleko przetrzymywać
w lodówce, do 5 dni.
Zapraszamy
do polubienia tylife na facebooku!
Smacznego!!
Serdecznie
dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)
Almond
milk.
Preparation:
70 minutes.
Servings:
about 800ml.
- 250 g almonds
- 2 łyżki sugar
- 700 ml boiling water
Directions:
Place
the almonds on a medium bowl and pour into the boiling water. Leave
for 60 minutes. Then using food processor, process the mixture.
Lastly drain the milk to remove remaining almond pieces. Store in the
fridge, maximum 5 days.
Like
us on facebook!
Bon
apetit!!
Thanks
for all the comments, every word means a lot for us:)
Pięknie podane!
OdpowiedzUsuńJestem jego fanką i też robię, ponieważ nie trawię laktozy.
Pozdrawiam!
robiłam ;) dla mnie fenomenalne.
OdpowiedzUsuń